Пренареждане на матрицата

Въвеждане в Пренареждане на матрицата
  Методът Пренареждане на матрицата е изграден върху няколко основни принципа. Първият от тях е теорията на квантовата физика, според която всички сме свързани чрез общо енергийно поле, известно като Матрицата. Нашите най-големи изпитания и запомнящи се преживявания в живота се съхраняват като картини в Матрицата под формата на енергийни съзнателни холограми или ЕХО. С помощта на Пренареждане на матрицата можем да взаимодействаме с тези ЕХО, за да променим картините от нашето минало и да ги заместим с по-подходящи за нас. Това се отразява благоприятно върху нашето здраве, щастие и благополучие в настоящия момент.
  Освен това нашите енергийни несъзнателни холограми подържат различни наши неблагоприятни убеждения, които действат негативно върху нашата физиология. Можем да използваме Пренареждане на матрицата,  за да променим тези негативни убеждения и да възстановим своето добро здраве.
  За да практикувате Пренареждане на матрицата трябва просто да схванете следните основни принципи:
Всички ние се състоим от енергия, която вибрира толкова бързо, че изглеждаме като твърда плътна материя.
Ние сме част от една мрежа, която свързва всички хора. Тя е известна като Матрицата.
Излъчваме мисли към Матрицата и тези мисли се връщат обратно към нас под формата на житейски случки и преживявания.
Променяйки картините в Матрицата, можем да променим живота си.
  Методът също така се основава и върху популярната психотерапевтична теория за травмите. Всичко което е необходимо за настъпването на една травма, е ситуация, в която се чувстваме безсилни и съществува заплаха за нашето оцеляване. Тази заплаха за нашето оцеляване е свързана и с възрастта ни и със способността ни да се справим със ситуацията.
  В момента на получаването на травмата, ако не можем да се борим или да избягаме, когато се чувстваме изолирани и не виждаме изход за отстъпление или спасение, просто замръзваме на място. Нашите химически реакции ни защитават по биохимичен път от емоционален и физически срив и когато съзнанието ни се вцепени, една част се отделя енергийно от нас. В този момент възниква енергийна съзнателна холограма.
  Когато енергийната съзнателна холограма се отдели, тя се установява и съхранява в Матрицата. Съдържа цялата информация за травмичното събитие и то е изтласкано от съзнанието ни, сякаш никога не се е случвало. Но това събитие живее в образите на нашето подсъзнание и определя и диктува нашите реакции спрямо бъдещи събития. Сходни с травмичната ситуация случки ще отключат сходни реакции и по този начин ние сме подложени на стрес, изпитваме тревожност, имаме фобии и т. н., които се отразяват на ежедневните ни взаимоотношения с хората и подкопават здравето на нашия организъм.
  Един допълнителен проблем е, че съхраняването на цялата тази информация в Матрицата се нуждае от много енергия, затова с възрастта за ЕХО става все по-трудно да задържат тези травми на безопасно разстояние от нас.
  Друг проблем е, че на клетъчно ниво тези картини представляват действителни събития, които се случват СЕГА. Спомените са спомени само за съзнанието. За подсъзнанието те са актуални, текущи събития.
  Пренареждане на матрицата може да освободи енергията от травмата и да доведе до осъществяване на едно постоянно течение чрез промяна на картините в полето. Следователно, ако в своето поле имате, деструктивни житейски картини, които ви държат в плен на вашето минало, вие може да ги замените с позитивни картини.
Разлика между метода Пренареждане на матрицата и традиционната ТЕС
  ТЕС и Пренареждане на матрицата са техники от енергийната психология, които включват работа с енергийните меридиани на тялото. Разликата се състои в това, че докато при ТЕС ние изчистваме негативната енергия от травмичните събития от миналото, при Пренареждане на матрицата в действителност променяме самото събитие.
Потупване върху ЕХО
  Въпреки че техниката с потупването е същата, една от основните разлики между традиционната ТЕС и Пренареждането на матрицата е, че ТЕС не включва работа с многобройните ЕХО, докато при Пренареждане на Матрицата нашият „пациент” е именно енергийната съзнателна холограма.
Запълване на празнината
  Изчистването на негативната енергия с помощта на ТЕС, без тя да бъде заместена с нещо положително, може да доведе до възникване на празнина в някои хора. При метода Пренареждане на матрицата не се налага запълването на празнотата, тъй като на нейно място се появява новата картина.
Предимства на метода Пренареждане на матрицата
  Техниките на Пренареждане на матрицата са лесни за използване. Освен това действат много деликатно. Дава възможност за лечение на цяла гама травмични преживявания, без това да води до ново травматизиране на личността. Притежават и допълнителни предимства които са изброени по долу:
Излекуване на основните проблеми и формиране на позитивни убеждения
  При Пренареждане на матрицата вие не само лекувате спомените, които създават вашите основни проблеми, но вграждате в себе си нови конструктивни убеждения и преживявания. Това на свой ред води до промяна на настоящата ви система от убеждения.
Лекуване на предсъзнаваните травми
  Пренареждането на матрицата локализира  и предсъзнателните травми, дори и травмите които са се случили през първите шест години от живота на човека. Много малко терапии или практики предоставят средства за работа с предсъзнателните спомени, въпреки че изследванията на клетъчния биолог Брус Липтън доказват, че това е моментът, в който се увреждат в най-голяма степен нашите възприятия за себе си.
Предизвикване на когнитивни промени и създаване на нови гледни точки
  Едно друго предимство от използването на метода Пренареждане на матрицата е, че обикновено той води до промяна на гледната точка на човека и до промяна на начина на мислене. Тъй като управляват процеса, хората сами решават кое е най-добро за тях. И понеже притежават властта, е много по-вероятно сами да погледнат ситуацията от нов ъгъл или да наблегнат на когнитивните промени.
Прошка
  По същия начин, много често благодарение на Пренареждането на матрицата ние достигаме до даване на прошка, особено на нашия мъчител и на виновника за нашето травматично преживяване. Съществуват различни психотерапевтични школи, които приемат, че целта на всяка терапевтична намеса е достигането до момента на даването на прошка. Но прошката не трябва да бъде предизвикана на сила и да бъде неискрена и фалшива. При традиционните терапевтични практики обикновено настъпва един момент, в който пациентът наистина прощава на своя насилник на съзнателно ниво, но не го прави и в своето подсъзнание. Пренареждането на матрицата отвежда напълно естествено човека до точката, в която той опрощава искрено всичко, което му е било причинено.
Психологически реверсии и допълнителни ползи
  Пренареждането на матрицата ни помага да локализираме много елегантно и психологичната реверсия(подсъзнателното вкопчване в проблема). Взаимодействайки с ЕХО, можем да започнем да разбираме с абсолютна точност защо хората продължават да се държат здраво за проблема, което на свой ред ги кара да се придържат към старите начини на мислене или поведение(допълнителната полза от метода).
                  Премахване на травмата                   
  Пренареждането на матрицата е много ценен метод заради способността си да изпраща съобщение на тялото, че с травмата е приключено. Методът слага край на цикъла, при който травмата се възпроизвежда непрекъснато в Матрицата. Това позволява на тялото да започне да реагира по правилния начин и да лекува себе си.
Лекуване на нелечимито
  С помощта на Пренареждането на матрицата вие можете да се справите с проблеми, за които до този момент не сте успели да откриете решение или лечение. Техниката е особено полезна за случаи на загуба на членове на семейството или на любими хора, ако не сте имали възможност да се сбогувате или да изгладите своите различия с тях. С помощта на Пренареждането на матрицата можете да се освободите от емоциите, свързани с нерешени взаимоотношения с хората, и да прекъснете връзките, които ви държат в миналото.
Законът на привличането
  Още едно предимство на метода Пренареждане на матрицата е, че той използва Закона на привличането. Когато имаме травматични преживявания и ги държим в Матрицата, продължаваме да привличаме същия вид преживявания към себе си. Но следа като излекуваме травмата, променяме своята позиция на привличане и започваме да притегляме към себе си по-удовлетворяващи и по-конструктивни преживявания.
Повратната точка
  Когато разрушим голямо количество образи или спомени в полето, настъпва повратна точка. Също като при обобщаване на образ в ТЕС, когато започнем да променяме картините в Матрицата, понякога е необходимо да променим съвсем малък брой, преди подобни на тях картини също да престанат да ни влияят. Положителните картини имат стотици пъти по-мощен резонанс от негативните(така както положителните мисли са с много по-висока вибрация от вашите негативни мисли). Ето защо включването на нови картини в полето може да доведе до настъпването на повратна точка в привличането на положителни преживявания във вашия живот, дори и все още да не сте променили всички негативни картини в тази сфера.
 
За повече информация